Aangesloten en opgeleverd, de Koperwiek Capelle aan den Ijssel
Jan Schulenburg Projectleider

Aangesloten en opgeleverd, de Koperwiek Capelle aan den Ijssel

Na ruim een jaar bouwen is fase 3 van Full Service Center de Koperwiek opgeleverd. De feestelijke aftrap georganiseerd door opdrachtgever Wereldhave heeft plaatsgemaakt voor de figuurlijke overhandiging van de sleutels. Dit project kenmerkte zicht door 'aansluiten op bestaande bouw'. Niet alleen op het eerder door ons vernieuwde deel van het winkelcentrum maar ook op het metrogebouw en op het bestaande Full Service Center sloten we aan. In deze fase hebben we een deel gesloopt en ook nieuw gebouwd. Alle facetten van bouwen komen in dit project samen. Typisch AKOR.

 Afgelopen september hebben we een prachtig geheel opgeleverd met volledig afgebouwde algemene ruimtes en casco winkelunits. In deze bouwfase (3) stond het horecaplein, genaamd eat.meet centraal. De eerste grote namen als Starbucks en Bagels & Beans zijn inmiddels aan het afbouwen. Het eat.meet horecaplein vormt een mooi geheel met de eerder door ons verbouwde every.deli Versstraat. De wandbekleding van Yellow Pine hout is gebruikt door het hele gebouw en zorgt voor een mooie eenheid. De wandbekleding is volledig prefab gemaakt door onze Timmerfabriek met uitsparing voor de beplanting. 

Het tiental winkels wat rechtstreeks in het bouwgebied lag, zijn gedurende de hele bouwtijd open en toegankelijk gebleven. Door middel van een overdekte doorloopsteiger hebben we het winkelend publiek gescheiden van het bouwkundig werk en bleven ze ook nog eens droog. Ook de jaarlijkse hardloopwedstrijd, de feestelijke start bouw  en kersttrein hebben 'gewoon' plaatsgevonden in goed overleg met Wereldhave. Een specialiteit van AKOR, realiseren met winkelend publiek.

Het bijzondere aspect van dit project is het bouwen onder een bestaande metrolijn door. De metro heeft de gehele bouwtijd volgens dienstregeling gereden en hoefde door de bouwwerkzaamheden niet onderbroken te worden. De uitdaging was om ervoor te zorgen dat er niets op de metrobaan terecht kon komen. Daarvoor hebben we met name in het steiger maatregelen moeten nemen en konden geen hangende lasten over de metrobaan worden gehesen.

De bestaande metro vroeg ook om creativiteit rondom fundering. We hebben hier gewerkt met schroefinjectiepalen van de Coogh in samenwerking met SIN. Een goede keuze, aangezien de funderingswerkzaamheden hebben geleid tot nul klachten!

 

Wil je de bouw terugkijken? Bezoek dan de bouw webcam

 

Foto credits: Studio 81 voor AKOR en Wereldhave

Opdrachtgever:Wereldhave Nederland
Werkgebied:Winkelen
Locatie:Capelle aan den IJssel
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”Een opdrachtgever uit het westen, een bouwbedrijf uit het Oosten en een uitvoerder uit het Noorden. Goede communicatie, vloeiende processen en een prachtig eindresultaat. Prachtig project. ”

Foto bij:
Jan SchulenburgProjectleider
Hoe heeft de opdrachtgever dit project ervaren?

”Onze ervaringen met AKOR als aannemer zijn erg positief. Zij snappen wat nodig is om te bouwen binnen een Retail omgeving. AKOR heeft tijdens de werkzaamheden actief bijgedragen aan het verwezenlijken van onze missie “Maak elke dag bijzonder”

Wereldhave NederlandOpdrachtgever