Transformatie oude industriehal naar camperbedrijf

Transformatie oude industriehal naar camperbedrijf

 

Een oude en vervallen hal, de laatste jaren in gebruik als opslag en voor papierverwerking. Niet het plaatje waar je aan denkt als je opzoek gaat naar een camper of caravan. Maar wel de perfecte ruimte voor een bedrijf wat veel ruimte nodig heeft. En dus mochten wij de industriehal transformeren naar een prachtige camper- en caravanshowroom.

Het dak van ruim 3000 m2 was voorzien van asbest golfplaten en moest dus worden gesaneerd. Verder hebben we hal van 115 bij 30 meter omgebouwd tot showroom en werkplaats voor camperspecialist Duijndam Delft. Om parkeerterrein voor de campers te creëren is de gevel ruim 25 m1 teruggezet en voorzien van een luxe vliesgevel.Het volledige dak is vervangen door sandwichpanelen en voorzien van daklichten. Ook zijn de installaties volledig vernieuwd.

De werkplaats moest natuurlijk voorzien worden van materialen om campers en caravans te kunnen keuren en repareren. Er zijn sparingen gezaagd voor het inbrengen van hydraulische schaartafels. De HSB wanden van het receptiekantoor, verkoopkantoor en alle kantoren op de verdieping zijn in onze werkplaats in Rijssen geprefabriceerd.

 Circulariteit was een van de kernwoorden van dit project. De opdrachtgever doorzag de potentie van dit oude pand. De prachtige hout met stalen draagconstructie is de eyecatcher van het pand geworden. De volledige verdiepingsvloer met kantoorruimte is opgetrokken uit hergebruikt materialen. De HSB Vloerelementen zijn eerder gebruikt in ons project in Rotterdam. HSB Delen en kolommen die daar gebruikt werden als werktafels hebben nu een permanente plek gekregen als verdiepingsvloer.

Opdrachtgever:Familie Duijndam
Werkgebied:Winkelen
Locatie:Delft