EEN FRISSE START VOOR TANDARTSENPRAKTIJK DE KROONWEIDE
Adriaan Averesch Junior Projectleider

EEN FRISSE START VOOR TANDARTSENPRAKTIJK DE KROONWEIDE

Tandartspraktijk Laboesjkiri in Rijssen was aan verbouwing toe. Tijdens de voorbereiding zijn een aantal scenario's uitgewerkt, want de klanten moesten uiteraard ook tijdens de verbouwing voorzien kunnen worden van een vulling, mondreiniging of periodieke check. Er is gekozen voor tijdelijke plaatsing van noodunits op het plein nabij de praktijk. Op de begane grond 3 behandelkamers incl. ontvangstruimte en op de verdieping de sterilisatieruimte. Tegelijk was er een complete technische ruimte achter de units geïnstalleerd om de tijdelijke units te voorzien van de nodige middelen die nodig zijn bij een tandartspraktijk.  AKOR kon het bestaande deel van de praktijk gebruiken als kantine en toiletgebruik. Hierdoor waren er korte lijn tussen opdrachtgever en het uitvoeringsteam van AKOR, om snel te kunnen schakelen waar nodig. 

AKOR heeft het volledige bouwproces begeleid, zodat opdrachtgever zich met zijn praktijk bezig kon houden. Maar voor de afstemming was de opdrachtgever en vice versa de uitvoerder dichtbij. Een bouwteam gespecialiseerd in Kleinbouw kant deze klus op. Zij zijn gewend om dicht bij de opdrachtgever te acteren, alle werk en zorgen uit handen te nemen. Daarnaast voelen ze perfect aan wanneer af te stemmen met de opdrachtgever waar nodig en wanneer de tandarts te laten doen waar hij goed in is. 

De uitdaging voor zowel de tijdelijke units als de verbouwing was het installatiewerk in afstemming met GERL de nevenonderaannemer. Tandartspraktijken vragen om specialistische en uitgebreide installaties, zoals bijvoorbeeld aanvoer van lucht, diverse water, elektra en ook data. Om hier genoeg ruimte voor te creeëren is het gebouw teruggebracht naar het casco en vanaf daar opnieuw opgebouwd. We hebben gezorgd voor een volledig nieuwe indeling, vijf behandelkamers, tandtechnische ruimte, sterilisatieruimte, Röntgenkamer (OPC) en een lichte en open ontvangstruimte en ook het exterieur is voorzien van een nieuwe uitstraling doormiddel van gevelplanken.

Inmiddels is de praktijk geopend en hebben de eerste klanten weer in de kenmerkende witte stoel gelegen. Bij een nieuwe praktijk hoort ook een nieuwe naam vond onze opdrachtgever, Tandartspraktijk de Kroonweide is klaar voor de toekomst. Bij deze succesvolle samenwerking en mooie nieuwe praktijk hoort een passend cadeau in hout. Hier hoeft niet meer in geboord te worden... 

Werkgebied:Werken
Locatie:Rijssen
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”Het verbaast je hoeveel leidingen er onder zo'n tandartsstoel zitten, dat realiseer je je niet als in de stoel ligt. Een mooie bouw met een fijne samenwerking en een mooi eindresultaat.”

Foto bij:
Adriaan AvereschJunior Projectleider
Hoe heeft de opdrachtgever dit project ervaren?

”Het was een fijne samenwerking. Mooi dat we als tandarts onder een nieuwe naam, maar met dezelfde gezichten verder kunnen met onze werkzaamheden. Fijn dat we samen een mooie frisse start hebben kunnen realiseren.”

Opdrachtgever