Full Service Winkelcentrum door nieuwbouw én verbouw
dát is de

Akor garantie.
Arnold Haase Werkvoorbereider

Full Service Winkelcentrum door nieuwbouw én verbouw

 

Een zeer complete en uitgebreide vernieuwing van winkelcentrum de Koperwiek in Capelle aan den IJssel. Waar er ruimte is voor sport, ontspanning, gezondheid, en een fikse upgrade voor de winkels. Met onder andere een versstraat en horecaplein. Het metrostation eindigt direct in het winkelcentrum.

In fase 4 hebben we het bestaande winkelcentrum al vernieuwd en is de versstraat gebouwd. Ondertussen is ook een gedeelte van het bestaande winkelcentrum verbouwd en een nieuw gedeelte aan toegevoegd. De winkels zijn tijdens het project gewoon open gebleven en we doen er alles aan om de overlast voor het publiek zo minimaal te houden.

Inmiddels zijn we zo'n 35 weken onderweg in deze fase. De nieuwbouw is sinds kort verbonden met de bestaande bouw. Het gebouw is op dit moment voor ongeveer 95% met dakbedekking gedekt en ook is het geheel voorzien van dakkoepels en lichtstraten.

Eind april zijn we begonnen met het installeren van de buitenkozijnen en de vliesgevels om ook de gevels waterdicht te krijgen. Begin mei  zullen deze werkzaamheden gestalte krijgen, waarna ook de metselaar aan de slag zal gaan. Het uiterlijk gaat dan steeds meer lijken op de impressies en dus het uiteindelijke resultaat.

Met nog 20 weken te gaan zijn we op dit moment druk bezig, zodat bij oplevering alles straks een naadloos geheel zal vormen!

Naar verwachting zal de nieuwe Koperwiek eind 2023 opgeleverd worden.

De bouw is op de voet te volgen via de bouw webcam

Opdrachtgever:Wereldhave Nederland
Werkgebied:Winkelen
Locatie:Capelle aan den IJssel
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”Een uitdagend project met een fijne opdrachtgever. Laagdrempelig en begaan met ons als bouwteam. We gaan voor samenwerking en zoeken elkaar op in goede en in slechte tijden. ”

Foto bij:
Jan SchulenburgProjectleider
Hoe hebben onze mensen dit project ervaren?

”Een prachtig project, waarin nieuwbouw en verbouw tegelijkertijd lopen en met elkaar gekoppeld gaan worden en waarbij we ook nog eens onder de metro door bouwen. ”

Foto bij:
Arnold HaaseWerkvoorbereider
Hoe heeft de opdrachtgever dit project ervaren?

”In en rondom De Koperwiek is straks een divers scala aan producten en diensten te vinden waardoor men een efficiënt combinatiebezoek kan brengen. Zo ook de toevoeging van het nieuwe horecaplein met zowel een buitenterras als een overdekt binnenterras. Het wordt een plek om te consumeren, te beleven en te verblijven.”

Wereldhave NederlandOpdrachtgever